Conversatie beginnen

Ooglaseren, waar moet u op letten?

Waar moet u opletten bij de keuze voor ooglaseren en de kliniek waar u het wil laten uitvoeren.

De ooglaser behandelaar
Standaard moeten alle artsen die je ooglaser behandeling gaan uitvoeren BIG- geregistreerd zijn en voldoen aan de Nederlandse kwaliteitseisen en zich houden aan de NGRC richtlijnen

De oogartsen moeten de juiste certificering hebben en geregistreerd zijn als refractiechirurg door de beroepsgroep NOG (Nederlands Oogheelkundig Gezelschap) en bij het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC) aangesloten zijn.

Goede algemene voorwaarden  

Wij bieden onze ooglaser behandelingen aan conform de algemene voorwaarden die belangrijk zijn in de oriëntatiefase. Zo vragen wij geen aanbetaling, maar kan de volledige vergoeding betaald worden op de dag van de behandeling. 

Risico's ooglaser behandelingen

Geen enkele medische behandeling is zonder risico, maar in het geval van het ooglaseren is deze 99,9%. Door een goede ooglaser vooronderzoek geven wij je een toestemmingsverklaring (informed consent) met veel informatie over de risico's, bijwerkingen, eventuele complicaties van de ooglaserbehandeling e.d.

Wat kun je doen met je klachten?

Wie ontevreden is over de ooglaser behandeling of het resultaat, kan vragen om een extra controle en eventuele nabehandeling. Deze is kosteloos bij klachten die binnen een half jaar terugkomen. Overigens zijn er na de ooglaser behandeling diverse controle momenten na 1 week, 1 maand, 3 maanden en een half jaar. Het is belangrijk dat je deze controles niet overslaat.
Verder is de Dutch Eye Center kliniek, waarmee wij onze ooglaser behandelingen uitvoeren, aangesloten bij de Geschillencommissie. 

Prijzen vergelijken 

Prijzen vergelijken is belangrijk en ook heel nuttig. Wij proberen de ooglaser behandelingen tegen zeer scherpe prijzen uit te voeren en horen tot de laagste van Nederland tegen de hoge kwaliteitseisen die wij stellen. In een overzicht van de belangrijkste ooglaser klinieken in Nederland zie je dat LaatJeOgenLaseren.nl het tegen zeer scherpe tarieven uitvoert.

Bij andere klinieken wordt de ooglaserbehandeling al snel duurder als de oogarts specifieke extra werkzaamheden moet uitvoeren. Wij geven een vast bedrag die na het vooronderzoek definitief is en niet meer veranderd. 

In het ooglaser vooronderzoek wordt duidelijk of uw ogen geschikt zijn voor onze ooglaser behandelingen. In het eerste gedeelte van het onderzoek, het technisch onderzoek, wordt helder of de behandeling kan. Zo niet dan gaan we niet verder met het tweede gedeelte van het onderzoek en is het onderzoek kosteloos. Voor wie na het onderzoek verder gaat kost het onderzoek €100. Dit bedrag krijgt u terug als u de ooglaser behandeling ook bij ons laat uitvoeren. 

Vergoeding door zorgverzekeraar 

Over het algemeen vergoeden de meeste zorgverzekeraars de ooglaser behandelingen niet. Bij een aantal verzekeraars kunt u met het meest uitgebreide verzekeringspakket een klein gedeelte vergoed krijgen. Kijk vooraf of dat het geval zou kunnen zijn bij uw zorgverzekeraar

Daarnaast zijn er ook kosten voor benodigde medicijnen die u voor en na de ooglaserbehandeling moet gebruiken. Deze medicijnen kunt u zelf op ons recept bij uw eigen apotheek ophalen en betaalt u direct aan de apotheker. Houd wel rekening met uw eigen risico, want in de meeste gevallen wordt het niet vergoed uit de basisverzekering

De kosten van ooglaser behandelingen zijn sinds 2009 niet meer aftrekbaar van de belasting. 

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Nationaal Oogcentrum (Naarden)

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen