Conversatie beginnen

Wat betekent ooglaseren?

Ooglaseren is een medische behandeling waarvoor geen ziekenhuisopname noodzakelijk is (ambulante medische behandeling). De officiële term is refractiechirurgie.  Bij refractiechirurgie behandeling wordt het gezichtsvermogen van brildragers verbeterd door het hoornvlies met een laserstraal dunner te maken, waarbij de kromming van het hoornvlies en daardoor ook de lichtbreking en de lenswerking van het oog veranderd. 

Oogafwijkingen van +6 tot -10 dioptrie kunnen vaak verbeteren tot ongeveer 0 - 1 dioptrie. Met een dunnere hoornvlies of grotere oogafwijkingen kan het zijn dat je ogen niet tot 0 kunnen worden gecorrigeerd.  

Bij de meest uitgevoerde ooglaserbehandeling wordt eerst met behulp van een laser het huidflapje losgemaakt, het hoornvlies wordt vervolgens gelaserd en daarna wordt het huidflapje weer terug geklapt zodat het vanzelf geneest. 

Bij de moderne ooglaser behandelingen is het niet eens nodig om het huidflapje los te maken (no-touch methode) en kan men alleen met het ooglaseren het oog corrigeren.

Na de ooglaser behandeling moet het oog herstellen en worden de resultaten  na enkele weken stabiel. Door controles na 1 dag, 1 week, 1 maand, maand 3 en maand 6 wordt het herstelproces nauwlettend gevolgd en geven we adviezen over eventueel druppelen. Het risico van complicaties bij refractiechirurgie en het laseren van de ogen zijn zeer gering met minder dan 1%.Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Nationaal Oogcentrum (Naarden)

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet

Opmerkingen